Tarihçemiz

Okulumuz, Bodrum yarımadasının tek genel lisesi olarak uzun yıllar hizmet vermiştir. Yarımadanın hızla gelişmesiyle yeni bir binaya ihtiyaç duyulmuş, şimdiki hizmet binasına 1983 yılında taşınmıştır. Okulumuzda şimdiye kadar eğitim-öğretim, sosyal, kültürel ve sportif alanlarda birçok başarılar elde edilmiştir. 1994–1995 eğitim-öğretim yılında kapanmasına kadar bünyesinde Yabancı Dil Ağırlıklı Lise de bulunmaktaydı. Genel liselerin Anadolu liselerine dönüştürülmesi kapsamında 2010-2011 öğretim yılından itibaren Bodrum Kanuni Sultan Süleyman Anadolu Lisesi adını almıştır. Okulumuz halen Türk Milli Eğitiminin temel amaçları doğrultusunda, Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı, milli ve manevi değerlere saygılı öğrenciler yetiştiren Bodrum'un en güzide Okulumuz, eğitim-öğretime 1972 yılında, Bodrum Orta Okulu ile birlikte ikili eğitim yaparak Bodrum Lisesi adıyla başlamıştır. Kurucu Müdür Hüseyin Turgut KARABAĞLI'dır.

Okulumuzda şuanda İlyas YILMAZ Okul Müdürü olarak görev yapmaktadır.

19.01.2020 1195